Een sterke regisseur en een doorwinterde filmploeg.

  Een film maken vraagt heel wat inzet, maar ook kennis. Om scheve beelden en scènes die in het honderd lopen te vermijden, heeft de bibliotheek mannen met ervaring in huis gehaald. Toneelschrijver en regisseur Fons Vinck weet na het schrijven van wel 99 theaterstukken hoe een goed scenario eruit ziet. Hij schaafde aan de teksten van de kinderen om een volwaardig script af te leveren.

Als medeoprichter van jeugdtheater Prikkel doet Fons niets liever dan met kinderen werken. Tijdens twee workshops gaf hij samen met de leerlingen vorm aan hun personages en repeteerde met hen tot elke zin en elke beweging snor zat.

 
 
 
           
 

Achter elke regisseur staat ook een doorwinterde cameraploeg. De Wanzeelse Kineasten nemen die rol op zich met hun dertig jaar ervaring. Edwig Bonnarens en Eddy De Wilde vormen de harde kern. Zij startten in '78 met erevoorzitter Robert Baeyens de filmclub op met een film over hun dorp, Wanzele. Wanneer later VRT-journalist Johan De Ryck in Wanzele neerstreek, sloot hij zich ook aan bij het filmtrio.

Voor de jeugdboekenweek halen Edwig, Eddy en Johan hun camera's en micro's boven. Ze blikken eind januari alles in op verschillende locaties in Lede en Wanzele. Daarna volgt het grote knip- en plakwerk: verschillende beelden omgieten tot een vloeiende scène, passende muziek op de juiste momenten toevoegen,... Zij zorgen ervoor dat op 15 maart vijf prachtige kortfilms vertoond zullen worden.

 
 
 
 
        BRON : http://jeugdboekenweek2013lede.wordpress.com

Startpagina

 

Home-Film

   

Built by Saitco